Bij ZorgBoergondisch

Familie Smit en medewerkers heet u van harte welkom Bij ZorgBoergondisch!

 

Sinds 2018 biedt Bij ZorgBoergondisch volwassenen en ouderen de mogelijkheid voor zinvolle dagbesteding op de boerderij.

Wij bieden zorg op maat, dat betekent dat we samen met u kijken naar uw hulpvraag, interesses en wensen. Genieten bij de boer is ons motto.

 

Wij bieden een plek om de handen uit de mouwen te steken, je hoofd te legen en te genieten van alles om je heen. Ontspanning, positiviteit, samenwerken en dagelijkse structuur vinden we belangrijk.

 

Doelgroep

Wij bieden dagbesteding aan ieder die volwassen of ouder is en een hulpvraag heeft. Daarbij kijken we graag naar de mens en de mogelijkheden. Ieder die zich thuis voelt in de natuur is van harte welkom.

 

Welke activiteiten zijn er mogelijk?

Het verzorgen van de koeien, kalfjes en de kleine dieren zoals konijnen, hond, varkentjes, geiten en kippen. Verzorgen van de hokken van de dieren. Onderhouden van de moestuin. Het werken in de creatieve ruimte met werkbank, denk aan het maken van houten items voor de Boergondische winkel. Genieten van het uitzicht op de steiger. Wandelen door het natuurgebied. (ook met rolstoel is mogelijk) Erf & weide onderhoud. Huishoudelijke klussen. Koken/bakken. Gezelschapsspelletjes, jeux de boulles en meer.

 

Openingstijden

Bij ZorgBoergondisch is 4 dagen per week open op:

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.30 uur – 15.30 uur.

U bent welkom om 1,2, 3 of 4 dagen per week bij ons te komen voor dagbesteding. Graag kijken we samen met u wat de mogelijkheden zijn.

 

Het vervoer kunnen we voor u verzorgen.

 

Begeleiding

Manon is opgegroeid op een boerderij en heeft jaren in de zorg gewerkt als verpleegkundige (BIG nr:19063416930), niet praktiserend) en sociaal pedagogisch hulpverlener. Otto heeft de middelbare landbouwschool afgerond en is met zijn vader werkzaam op het melkveebedrijf. Samen met een team van enthousiaste dames met een zorgachtergrond en hart voor de zaak en vrijwilligers en stagiaires, zorgen we voor een mooie dag voor de deelnemers waarbij ‘Genieten bij de boer’ voorop staat.

 

Dagprogramma

08.30 – 09.30 uur Ophalen deelnemers
09.30 – 9.45u uur Inloop
09.45 – 10.30 uur Koffie/thee
10.30 – 10.45u Mogelijkheid om aan te sluiten bij de beweegactiviteit
10.45 – 12.00 uur Activiteit
12.00 – 13.00 uur Lunchen
13.00 – 13.30 uur Mogelijkheid om te rusten in de rustkamer of verder te gaan met een activiteit/klus
13.30 – 14.30 uur Activiteit
14.30 – 14.45 uur Opruimen
14.45 – 15.15 uur Koffie/thee
15.15 – 15.30 uur Klaarmaken voor vertrek
Vanaf 15.30 uur   Deelnemers naar huis brengen

 

Tijdens de lunch hebben we elke dag verse soep met brood op tafel, die we met de deelnemers klaarmaken. 1x in de week is er een warme maaltijd. De dag wisselt per week. Ook bakken we geregeld iets lekkers. We streven er naar om gebruik te maken van verse groente, fruit en kruiden uit de moestuin en boomgaard.

 

Financiering

De dagbesteding kan op verschillende manieren worden bekostigd, denk aan:

 

  • Persoon Gebonden Budget
  • Via de gemeente door middel van de WMO
  • WLZ
  • Eigen middelen