Bij Boergondisch

Welkom Bij Boergondisch. Net buiten Wervershoof, landelijk gelegen tussen de weilanden en tegen het IJsselmeer, staat ons melkveebedrijf.

Al sinds het eind van de 19eeeuw wordt er al gewerkt met vee. Cornelis Reindertsz Smit was vooral veehandelaar. Zijn zoon Reindert was slager en naast de slagerij had de familie een boerenbedrijf.

De 3egeneratie, Almer Smit, wordt ook slager. Zijn zoon René, bleek meer interesse te hebben in het boerenvak, waarna hij startte met een melkveebedrijf. Eerst in Hauwert en later op de huidige boerderij, in Wervershoof.

Inmiddels is zijn zoon Otto in het bedrijf en is het bedrijf uitgebreid met de boerderijwinkel, een maisdoolhof en de zorgboerderij, waarbij Manon met een team van dames de begeleiding op zich neemt.

Wij, Otto en Manon, wonen samen met onze twee kinderen op onze boerderij in Wervershoof. Een melkveebedrijf met 180 koeien, gemoderniseerd met drie robots.

Naast de melkkoeien, hebben we kalfjes, katten, hond Siem, een dierenweide met varkentjes, geiten, kippen en konijnen, en een moestuin, steiger en een jeux de boulles baan.

Rust, ruimte, heerlijk genieten. Zomers de koeien ophalen uit het land, kalfjes voeren, lekker knuffelen met de konijnen, bezig in de creatieve ruimte of een mooie wandeling maken en genieten van het uitzicht, het is allemaal mogelijk. Graag kijken we samen met u naar uw interesses en mogelijkheden.

Genieten bij de boer, daar draait het bij ons om.